Creative Commons Danmark bliver et nationalt chapter

Creative Commons Danmark bliver et nationalt chapter under Creative Commons 

Mandag d. 1. oktober 2018 blev Creative Commons Danmark til et såkaldt chapter; en national afdeling.

CC Danmark

En national afdeling af Creative Commons, kaldes internt for et chapter, hvorfor man vil kunne finde vores afdeling omtalt og nævnt som CC Denmark, The Danish chapter of Creative Commons og lignende. På dansk og i daglig tale vil vi oftest benytte CC Danmark eller Creative Commons Danmark.

Et chapter kan ifølge betingelserne i Creative Commons global network strategy dannes af de medlemmer, der måtte være af CCGN (Creative Commons Global Network). Se beskrivelse for oprettelse af en national afdeling her.

Til mødet deltog de nuværende fire danske CC Medlemmer Rikke Falkenberg Kofoed, grundlægger af firmaet Leg med IT, Martin von Haller Grønbærk, it-advokat, nuværende og mangeårig Legal Lead for CC Danmark, Christian Villum, nuværende og mangeårig Public Lead for CC Danmark, forlægger, producent og projektleder ved Dansk Design Center, samt Peter Leth, lærer og uddannelsesrådgiver for CC Danmark.

Vi har på mødet valgt at fordele opgaverne på følgende vis:

Chapter lead: Peter Leth
Repræsentant til det globale netværksråd: Christian Villum
Uddannelsesrådgiver: Rikke Falkenberg Kofoed
Juridisk og særlig rådgiver: Martin von Haller Grønbæk

Referatet fra mødet kan læses her.

Billedkilde til dette indlæg af Jacob Christiansen on Unsplash