Tone udgiver “Small Arm of Sea” under CC-licens

Small Arm of SeaI dag ser en dansk verdensnyhed dagens lys, nemlig Ålborg-musikeren Tones debutalbum ”Small Arm of Sea”. Albummet har på forhånd vakt opsigt med den påtrykte opfordring “kopier venligst pladen til alle dine venner!”, og en enig anmelderskare roser udspillet:”Sofies krydsklippede, karakteristiske, lyse stemme og de skæve beats smelter sammen i et udtryk, der på én gang er insisterende og sart. Mere end lovende”, skriver Henrik Queitsch i Ekstra Bladet, mens Janus Køster-Rasmussen fra Berlingske konkluderer: ”Alle med hang til snørklet elektronisk pop burde se at få sig en Tone i livet”.

Tone er den første til at gøre brug af en ny forsøgsordning, der giver KODA-medlemmer mulighed for at bruge en Creative Commons-licens. Det betyder i praksis, at Tones fans og andre kan downloade og dele “Small Arm of Sea” lovligt, mens royalties for kommerciel brug håndteres på traditionel vis, gennem KODA. Det er første udgivelse af sin slags i verden. Flere oplysninger om forsøgsordningen mellem KODA og Creative Commons vil snarest være at finde her på siden.

”Small Arm of Sea” kan købes i pladebutikker som kombineret CD/DVD eller vinyl, eller downloades gratis, uden DRM, her.

Se mere på Tones hjemmeside og MySpace.

Leave a Reply

Your email address will not be published.