Creative Commons Danmark inviterer til CC Salon 27. April

cc salon copenhagen

Vi er glade for at invitere til Danmarks første CC Salon d. 27 april fra kl. 19-22 på Din Nye Ven, Skt. Peders Stræde 34, 1453 København K. Salonen er del af en række uformelle sammenkomster hvor alle, der er interesseret i Creative Commons, mødes, får en drink, og snakker om løst og fast, der har relation til Creative Commons. Første salon blev afholdt i San Francisco i 2006, og konceptet har siden spredt sig til en række storbyer verden over. Da det er første gang herhjemme, har vi samlet en række danske og internationale oplægsholdere:

Michelle Thorne, International Project Manager for Creative Commons, giver en introduktions til Creative Commons og fortæller om sit arbejde med at sprede Creative Commons internationalt, med udgangspunkt i Berlin og San Francisco.

Marius Arnesen, NRK beta kommer fra Oslo for at berette om den norske statsradiofonis eksperimenterer med CC, BitTorrent og sociale teknologier for at nå seerne bedre, og hvordan en syv timers rå HD-optagelser fra Bergensbanens blev et hit – også udenfor Norges grænser.

– Michael Rying fra Normann Copenhagen fortæller om at bruge CC licenserede billeder på Flickr til at markedsføre Normanns produkter effektivt, om brugerinddragelse, og hvorfor det betaler sig at dele.

Dan Larsen er den første danske fiktionsforfatter, som udgiver på Creative Commons og fortæller om udgivelsen af sine romaner og podcast på CC licens ved siden af salg af kommercielle udgaver.

Peter Leth arbejder på at udbrede brugen af Creative Commons i folkeskolen og står bl.a. bag ressourcen Lær IT, der sigter mod at skabe ny bevidsthed om ophavsret og brug af digitale medier i undervisningen.

– Rasmus Ardahl er redaktør på danmarks største musiksite BandBase og vil fortælle om projektet MixToVerdener, hvor brugerne remixer musik indspillet af radioens symfoniorkester og kendte navne fra den rytmisk danske musikscene.

Efter de korte oplæg er der åbent for spørgsmål, diskussion og almindelig hygge. Salonen er en glimrende chance for at møde folkene bag Creative Commons, og en række nytænkende, kreative danskere og udlændinge. Vi håber meget du vil komme – tag gerne en ven eller kollega i hånden og med til Din Nye Ven!

Du kan tilmelde dig eventet og invitere dine venner på Facebook.

UPDATE (30. APRIL 2010): Du kan nu hente oplægsholdernes slides herunder – og såfremt du ønsker at følge dem på Twitter, har vi tilføjet deres handles også.

Michelle Thorne (@thornet) – download slides
Marius Arnesen (@anarkistix) – download slides
Michael Rying (@NormannCPH) – download slides
Dan Larsen (@danlarsennet
) – talte bl.a. om Holger romanerne og Bogradio.dk.
Peter Leth (@laerit) – viste bl.a. fra følgende sites: LærIT, Elevnavigator, SkoleTube – samt denne mindmap og denne film
Rasmus Ardahl (@bandbasedk) – download slides

Salonen er sponsoreret af Bender von Haller Dragsted, CBS Juridisk Afdeling og Socialsquare.

Martin von Haller Grønbæk

Om Creative Commons DK:

Creative Commons Danmark er den danske afdeling af den internationale almennyttige organisation, hvis gratis redskaber tillader forfattere, videnskabsmænd, kunstnere og undervisere nemt at markere hvilke friheder, de ønsker at dele værker under.

13 thoughts on “Creative Commons Danmark inviterer til CC Salon 27. April”

  1. Der er forskellige muligheder – du kan enten abonnere på bloggens rss-feed eller følge deltagerne på twitter (vi opdaterer posten med de forskellige twitter-navne asap).
   -Christian

  1. Hej Janus, dejligt at du kunne lide arrangementet. Vi er ved ved at samle præsentationsgrafikken fra de medvirkende, og lægger dem online asap.
   Video arbejder vi også på.
   -Christian

 1. Lige en rettelse til listen af twitter-navne.

  Dan Larsen har ikke @danlarsen. Hans twitter-navn er @danlarsennet ligesom hans blog er på danlarsen.net

  Med venlig hilsen

  Christian Larsen

 2. Jeg glemte lige at liste de to projekter han omtalte i sin præsentation.

  Holger romanerne (http://h-o-l-g-e-r.dk), indtil videre to bøger publiceret under CC licens. De er tidligere omtalt her på bloggen (http://www.creativecommons.dk/?p=19).

  Bogradio (http://bogradio.dk) er hans seneste projekt med radioindslag (igen udgivet under CC licens) om bøger. Projektet er siden CC Salon blevet omtalt her på bloggen (http://www.creativecommons.dk/?p=215).

  Med venlig hilsen

  Christian Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *