Creative Commons i undervisningen

Internettet har forvandlet den måde, vi mennesker kan tilgå viden på. Uddannelsesmæssige ressourcer er ikke længere statiske og knappe, men digitale og tilgængelige. Samtidig giver Creative Commons de nødvendige redskaber til at brugeren kan realisere det fulde udbytte af et digitalt materiale, og netop derfor er det oplagt at inddrage Creative Commons i forhold til uddannelse og læring.

Det er fokus for vores nye område på CreativeCommons.dk; CC i undervisningen. Netop fordi CC-licenseret indhold er glimrende at tænke ind i forhold til undervisning og læring.

cc i undervisningen

CC i undervisningen har vi samlet en række materialer, film, guides og pakker, som kan hjælpe dig godt i gang med at anvende Creative Commons fx i forbindelse med din uddannelse eller undervisning. Som elev, studerende, lærer, skolebibliotekar, leder eller andet i tilknytning til undervisningsverdenen.

Herunder kan du se den guide vi har lavet til læreren.

Inde på siden har vi desuden også en videovejledning om det nye Creative Commons Licensing-plugin til OpenOffice, som gør det nemt at indsætte andres cc-licenserede værker i sit arbejde, og nemt at licensere sit eget arbejde. Filmen fokuserer dermed på hvor sikkert et redskab Open Office også er i forhold til at arbejde med andres materialer, og dermed hvor stærkt det er for eleven eller den studerende at arbejde med.

Alt sammen på CC i undervisningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *