Næste CC Salon Copenhagen, 16/11 – Tema: Forretning via fri deling

cc salon copenhagen

CC Danmark sætter på næste foredrags- og debataften i rækken af Creative Commons Salon-arrangementer (CC Salon) fokus på forretningskoncepter, der baseres på fri deling af online-indhold. Med et stærkt internationalt lineup af talere fra Berlin, Paris og Malmø er der lagt op til en spændende debat om ophavsret, sharing economy og nye forretningstendenser.

Begreber som fri fildeling, net-teknologi og beskyttelse af kunstneres rettigheder er højaktuelle emner i pressen i den seneste tid, og debatten hæfter sig ofte ved de udfordringer som bl.a. underholdsningsbranchen står overfor for at tilpasse sig nye online teknologier.
Med dette arrangement ønsker vi i CC Danmark at bidrage konstruktivt til debatten ved at invitere alle interessede og nysgerrige til en aften, hvor der via konkrete eksempler og debat tages livtag med temaet omkring hvordan forretningsmodeller kan bygges op omkring helt eller delvis fri deling af kreativt indhold.

Aftenens program
Aftens program byder på oplæg fra følgende talere, som bagefter indgår i dialog og debat med publikum:

Parker Higgins fra den Berlin-baserede virksomhed Soundcloud, som er udbyder af en online platform, hvor musikudøvere og -virksomheder kan modtage, sende og distribuere indhold som en del af et nemt og bekvemt virtuelt arbejdsmiljø på tværs af landegrænser. Soundcloud-systemet hjælper automatisk brugere med at vælge en licens på deres uploads – på en skala fra maximal beskyttelse til ingen beskyttelse af værkerne – som understøtter skabernes formål.

Simon Klose, filminstruktør og -producent fra Malmø, som i øjeblikket filmer en dokumentar om den svenske retssag mod fildelingstjenesten The Pirate Bay. Dokumentaren vil, når den er færdig, blive distribueret under CC-licens, bl.a. via fildelingstjenester, og er finansieret via donationer fra private i hele verden via den amerikanske crowd-funding tjeneste Kickstarter.

Henrik Moltke, europæisk projektleder for Mozilla Drumbeat. Drumbeat er Mozilla fondens inkubator for projekter, der på forskellig vis fremmer det åbne net som fri og offentlig tilgængelig ressource. Moltke – der er tidligere journalist og dokumentarskaber hos DR og medstifter af Creative Commons i Danmark – vil tale om forskellige drumbeat projekter og om arbejdet for Mozilla.

Moderator for salonen er CC Danmarks Martin von Haller Grønbæk, der er partner i Bender von Haller Dragsted og Danmarks førende advokat inden for det nye rettighedsområde. Martin, som bl.a. beskæftiger sig med juridiske aspekter af open source, open content, åbne data og åbne personlige data er medstifter af CC Danmark og af det danske Open Source Leverandørforening (OSL).

Denne CC Salon er sponsoreret af Bender von Haller Dragsted og Caféteatret.

Fakta:
Arrangementet afholdes tirsdag d. 16. november 2010 kl. 19.00 i Caféteatret, Skindergade 3, 1159 København K.

Yderligere information:
Creative Commons Danmark – Christian Villum – [email protected] / (+45) 2087 7153

www.creativecommons.dk
www.soundcloud.com
www.drumbeat.org
www.tpbafk.tv

Download pressekit

Gå til arrangementet som Facebook-event eller se arrangementet på Caféteatrets hjemmeside.

8 thoughts on “Næste CC Salon Copenhagen, 16/11 – Tema: Forretning via fri deling”

 1. Cool!
  Har i inviteret KODA (og deres medlemmer)? De er nok ikke enige, men det kan jo være en øjenåbner.
  Folketings-partiernes kulturordførerer kunne også være relevante da mange altid snakker om en strengere copyright-lovgivning som en nødvendighed for ordentlig kunst.
  mvh
  Pascal

  1. Hej Pascal,

   ja, KODA er bestemt inviteret. KODA og CC Danmark har jo siden 2008 haft et tæt samarbejde omkring danske komponisters mulighed for at bruge CC BY-NC-ND licensen på deres værker. Danmark er faktisk et af de første lande i verden, hvor denne mulighed er kommet i stand.

   Og ja, det kunne bestemt være glædeligt at se kulturordførerne deltage også!

   -Christian
   CC Danmark

  1. Hej Ole,

   tak for tipsene – det er rigtigt gode links.

   Mht. indhold, så er det primært i hænderne på de 3 oplægsholdere, men salon-formatet inviterer til dialog med publikum, så der er rig mulighed for at bringe andre projekter på banen til diskussion. Vi håber at se dig til arrangementet!

   -Christian
   CC Danmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *