Den amerikanske regering øremærker 2 milliarder dollars til åbne undervisningsmaterialer

Idag annonceredes et stort gennembrud på området for åbne uddannelsesmaterialer i USA. Således har den amerikanske regering offentliggjort, at den har øremærket 2 milliarder dollars til skabelsen af nye åbne licenserede og frit tilgængelige undervisningsmaterialer i de amerikanske community colleges. Alle materialer som produceres vil blive gjort tilgængelige under den frieste Creative Commons licens, CC-BY (Attribution). Det betyder i praksis, at materialerne vil være frit og gratis tilgængelige til både brug, videregivelse, transmission og viderebearbejdelse, så længe man husker at kreditere skaberen.

Tiltaget er en del af regeringens program, der har som målsætning at skabe det højeste antal college-dimittender nogensinde i USA inden år 2020 ved at hjælpe så mange amerikanske borgere som muligt til at få en universitetsgrad. Første del af puljen på 500 millioner dollars gøre tilgængelig fra april i år.

Cathy Casserly, kommende CEO for Creative Commons på verdensplan, udtaler: “Dette spændende program udgør et kæmpestort skridt i retning af en vidensdelings-baseret tilgang til uddannelse. Materialer licenseret under CC-BY kan frit bruges, remixes, oversættes og viderebearbejdes, og vil sikre samarbejde mellem stater, organisationer og virksomheder for at skabe åbne uddannelsesmaterialer (såkaldte ‘OER‘) af høj kvalitet. Offentliggørelsen af programmet signalerer også en villighed til at stimulere international vidensdeling og samarbejde, idet materialerne vil være tilgængelige for brugere over hele verden via CC licensen.”

Læs mere om annonceringen på Creative Commons internationale blog eller via denne officielle regeringsmeddelelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.