Ny bog fra Creative Commons: The Power of Open

The Power of Open cover

Creative Commons i USA udgiver nu efter stor efterspørgsel bogen The Power of Open: Stories of Creators Sharing Knowledge, Art & Data using Creative Commons.

Creative Commons begyndte at udbyde licenser for åben deling af indhold for knap 10 år siden. Siden da er mere end 400 millioner værker blevet licenseret med CC på nettet over hele verden; lige fra musik, film, bøger og billeder til forskningsresultater og undervisningsplaner. CC har på globalt plan skabt den juridiske og tekniske infrastruktur som gør det muligt at dele viden, kunst og data på effektiv og sikker vis – ikke blot for private brugere, men også for virksomheder, organisationer og regeringer. Og vigtigst af alt, så har millioner af kreative skabere brugt CC-licenserne til at berige den globale digitale fælled med deres værker til gavn for hele menneskeheden.

The Power of Open samler op på udvalgte historier om disse kreative skabere. Et eksempel er ProPublica, en Pulitzer Prize-vindende nyhedsorganisation som bruger CC, mens de samtidig samarbejder fast med verdens største medievirksomheder. Ellers filmskaberen Vincent Moon som bruger CC licenser som centralt element i hans kreative virke. Bredden af anvendelsesmulighederne er lige så stor som kreativiteten hos den enkelte bruger, som vælger at bruge de åbne licenser. Dette kan man nu i denne bog få indsigt i.

Du kan enten downloade bogen gratis eller købe en papirkopi. Læs også mere om udgivelsen i den officielle annoncering fra Creative Commons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.