Næste CC Salon Copenhagen: Creative Commons fra bunden og op

Den internationale almennyttige organisation Creative Commons (CC) har været aktiv i Danmark i over 6 år. I al den tid har CC gjort en lettilgængelig licensstruktur tilgængelig, som gør det nemt at dele kreativt indhold , også på dansk. Vi bruger denne salon til at sætte fokus på to af de måske allervigtigste elementer i CC’s arbejde, nemlig dels formidlingen til de nye generationer (bl.a. dem under uddannelse) og dels den aktive brugerinvolvering i CC’s arbejde. Således tages der med denne salon konkret spadestik til at inddrage nuværende danske brugere – og kommende potentielle brugere – i den videre udvikling af Creative Commons i Danmark.
.
PROGRAM:
.
19.30 – Indledning: Hvad er Creative Commons og hvorfor er det vigtigt? (Henrik Chulu)
19.45 – Creative Commons globalt: Summit i Warsawa (Christian Villum, CC Danmark)
20.00 – Creative Commons udover licenserne  (Jonas Öberg, CC Europe Regional Manager)
20.15 – Pause (15m)
20.30 – ‘Creative Commons for alle’, ny bog om CC i folkeskolen (v. forfatter Peter Leth, Lær-IT)
20.45 – Pause (15 min)
21.00 – Proces: Creative Commons Danmark fra uformelt netværk til praktisk fællesskab (Henrik Chulu)
.
Salonen foregår torsdag d. 13. oktober 2011 på Karrierebar i Kødbyen, København (Flæsketorvet 57-67, 1711 København V)
.
Uddybende beskrivelser:
.
Creative Commons udover licenserne  (Jonas Öberg, CC Europe Regional Manager)
Following from discussions at the CC Global Forum in Warsaw, we’re looking at a potential future where the licenses don’t need adaptation to the local jurisdictions. As of today, most of the work for Creative Commons has been legal: ensuring that the basic infrastructure for a free culture is in place. Where do we go, and what do we do, as a community, beyond porting and translating licenses? In other words, what can we do together as users and why is this important?
.
Creative Commons globalt: Summit i Warsawa (Christian Villum, CC Danmark)
I september afholdtes CC Global Summit, hvor CC projektledere fra hele kloden forsamledes for at erfaringsudveksle, netværke og diskutere CC globale virke, udfordringer og landvindinger. I denne snak vil Christian fra CC Danmark referere generelt fra eventet samt fortælle lidt om de emner der i øjeblikket er aktuelle i det globale netværk.

4 thoughts on “Næste CC Salon Copenhagen: Creative Commons fra bunden og op”

Leave a Reply

Your email address will not be published.