KODA og Creative Commons Danmark inviterer til debataften

Kom og lyt/snak med når KODA, Creative Commons Danmark, Dad Rocks!, Per Vers, Tone, Town Portal og pladeselskaberne Red Tape, Uhrlaut og Father Figure Records inviterer til debataften om internettet og nye forretningsmodeller.

Musik- og sangskriverbranchen går igennem store forandringer i disse år. Internettet har forandret måden vi distribuerer og forbruger musik på, og der er mange meninger både for og imod de teknologiske fremskridt og de lovlige og ulovlige tiltag nettet rummer.

Et af de tiltag som forsøger at bygge bro mellem den tidligere og den nye måde at distribuere og nyde musik på er initiativet Creative Commons, som efterhånden har spredt sig til næsten 100 lande på verdensplan. Creative Commons er en non-profit organisation, der stiller nogle gratis værktøjer til rådighed for alle kreative skabere, også sangskrivere og komponister, så man kan bruge fildeling som en fordel. KODA var blandt de første forvaltningsselskaber i verden som åbnede dørene op for de nye tanker og tiltag på prøvebasis. Noget som blandt andet har været en stor inspirationskilde for det franske forvaltningsselskab SACEM, der netop har gjort samme i begyndelsen af 2012.

Men hvad er det egentlig man kan bruge Creative Commons til og fungerer det egentligt? Kan det vitterligt gøre en forskel for sangskrivere og bands, og kan man tjene penge på det? Eller er det blot et tiltag, som kan bruges af amatør-skabere, der ikke skal leve af deres virke?

Dette tema sætter KODA og Creative Commons Danmark i fællesskab fokus på med to debataftener i henholdsvis Århus og København, hvor alle interesserede inviteres til en debat om Creative Commons og de muligheder værktøjerne giver, men også til generel diskussion af musikeres muligheder med fildeling.

Aftenernes program vil foruden præsentation af Creative Commons-værktøjerne og indlæg af KODA bestå af præsentationer fra en række danske kunstnere og pladeselskaber, som har prøvet kræfter med brugen af værktøjerne i praksis i deres forretningsmodeller. De vil således fortælle om deres erfaringer, og efterfølgende vil der blive åbnet op for debat med publikum – om Creative Commons, om eksemplerne, om tvivl, skepsis og nysgerrighed.

KØBENHAVN – onsdag d. 7. marts
KODA, Landemærket 23-25, 1016 København K

ÅRHUS – torsdag d. 8. marts
Promus, Vester Allé 15, 8000 Århus (indgang via Råbar)

Begge aftener kl. 19-22, fri entré.

Download e-flyer (.pdf / .jpg).

Arrangementerne er støttet af BvHD.

4 thoughts on “KODA og Creative Commons Danmark inviterer til debataften”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *