Creative Commons Danmark udvider staben

Som en naturlig udvikling i forlængelse af den kraftige vækst Creative Commons licenserne oplever lige nu, både nationalt og internationalt, har Creative Commons Danmark per januar 2012 haft vokseværk. Således kan vi med glæde annoncere at Henrik Chulu og Peter Leth glider ind i staben i roller som henholdsvis Event Strategist og Education Advisor. Peter og Henrik støder til holdet, som i forvejen tæller Christian Villum og Martin von Haller (Public Project Leads) og Thomas Riis (Legal Project Lead).

Peter Leth – Educational Advisor ([email protected])
Peter er softwareudvikler, folkeskolelærer og forfatter, der har arbejdet som CC aktivist gennem de seneste par år. Peter skrev og udgav for nyligt bogen ‘Creative Commons For Alle’, der retter fokus mod folkeskolen og gavnen dennes lærere kan have af CC værktøjerne i ikke bare eget undervisningsmateriale, men også som nødvendighed for eleverne, såfremt de skal kunne navigere Internettet på lovlig vis.
Som educational advisor vil Peter selvsagt have hovedfokus på uddannelsesområdet og OER (Open Educational Resources, altså åbne uddannelsesmaterialer), som er et stort indsatsområde for CC på globalt plan i de kommende år.
.
Henrik Chulu – Event Strategist ([email protected])
Henrik har også været højt engageret CC aktivist i de seneste år. Han er dedikeret til åben kultur og er medstifter af Bitbureauet; en Internetpolitisk tænketank og arbejdsgruppe. Herforuden er han den ene halvdel bag den nyligt etablerede web-podcast ‘Øjne I Nettet’, som fokuserer på det åbne Internet. Sidst, men ikke mindst, er han også dreven ska-musik bassist, og har gennem årene spillet i en længere række bands med adskillige Europa-tours og CC-udgivelser på cv’et.
Som Event Strategist vil Henrik primært fokusere på CC Danmark’s event arbejde.
.
Vi byder begge to velkommen på holdet, og er sikre på at den øgede kapacitet vil gøre os i stand til at favne endnu bredere i arbejdet med at udbrede kendskabet til CC-værktøjerne.
.
Så du som læser af denne blog har lyst til at involvere dig i CC Danmark’s arbejde, så send os en mail – vi har altid plads til flere i CC-fællesskabet, som har lyst til at bidrage med en indsats, stor som lille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *