Opera om Mærsk under Creative Commons licens

Mærsk: The Opera er et nyt projekt fra kunstergruppen Superflex, hvor de med et operamanuskript sætter fokus på Københavns Operahus, der som folkegave blev givet til det danske folk af Maersks nu afdøde ejer, Maersk McKinney Møller. Operaen er licenseret under en Creative Commons licens, og blev i lighed med selve huset foræret væk – til netop Københavns Operahus og den danske kulturminister Uffe Elbæk ved en ceremoni d. 24. august 2012.

Mærsk: The Opera fortæller historien om styrkeforholdet mellem det priviligerede individ, hans firma og så det omgivende samfund i forbindelse med bygningen af Københavns Operahus – placeret på en historisk og majestætisk akse henover kanalen overfor Amalienborg og Marmorkirken. Superflex har valgt at bruge en Creative Commons licens til at publicere operaen, og håber nu at Københavns Operahus vil opsætte operaen.

Se overrækkelsen af operaen her:

Mærsk – Operaen, Overrækkelsen from Superflex on Vimeo.

Operaen blev iøvrigt præsenteret i Nikolaj Kunsthal som en del af Copenhagen Art Festival 2012 og er støtte af Kunstrådet.

Læs mere om operaen (og download den) her: http://superflex.net/tools/maersk-the_opera

Opdatering:
Bemærk forøvrigt at Maersk gør sine pressebilleder tilgængelige på den mindst restriktive CC-licens (BY).

Leave a Reply

Your email address will not be published.