CC Danmark deltager i Sharing Is Caring

Organisationen Danske Muséer, Statens Museum for Kunst og Danmarks Radio arrangerer igen i år den populære 1-dags konference ‘Sharing Is Caring’, som foruden oplæg af CC Danmarks Uddannelsesordfører Peter Leth også kan byde på prominente internationale oplægsholdere – nemlig Shelley Bernstein (Chief of Technology, Brooklyn Museum), Jasper Visser (Digital Strategist, Inspired by Coffee) og Jill Cousins (Executive Director, Europeana).

På sidste års Sharing Is Caring conference blev agendaen sat for hvorfor det er vigtigt for kulturarvsinstitutioner at åbne deres digitale aktiver for offentligheden – samt hvordan det kunne gøres. Dette år et temaet “Let’s Get Real”: Nemlig, lad os lære fra konkrete cases fra institutioner, som har taget initiativ til netop af åbne deres data op til samarbejde med den brede offentlighed. Der vil blive kigget på spørgsmål såsom hvilke udfordringer man møder, når man åbner samlinger op og inddrager publikum – heriblandt ikke blot det traditionelle publikum af kulturarvsentusiaster, men også de målgrupper man normalt ikke rigtigt kan nå: Ikke-brugere og potentielle brugere, som ikke normalt passer ind i de konventionelle Eurocentriske definitioner af kultur. Hvad kan vi lære hvis vi åbner op for autentisk to-vejs dialog, som måske kræver at vi ændrer vores måder at gøre tingene på?

Creative Commons’ uddannelsesordfører Peter Leth vil holde et oplæg under titlen “Åben licensering åbner uddannelsesområdet”. Hele arrangementet foregår pga. det internationale snit på engelsk, og dermed er beskrivelsen af Peters oplæg også på engelsk:

Peter Leth, Educational Advisor, Lær-IT & Creative Commons Danmark: “Open licensing opens up education”

“If teachers violate copyright law in our educational practices we criminalize both ourselves and our students. Any use of other peoples’ knowledge in an IT-didactical context requires that we are allowed to use this knowledge. Consequently, the school system must ensure that students are offered a basic understanding of copyright law along with a range of tools to search for materials they are allowed to use. Creative Commons licenses make the communication between owner and user short, clear, concise, and user-friendly. They establish the foundation for a legal and rich environment for learning. At Lær IT we have developed a toolset called SchoolTube that ensures a safe learning environment providing students access to both knowledge and tools to reach their learning goals.”

Arrangementet foregår onsdag d. 12. december fra kl. 9.30-17.00 i DR-Byens Studie 4.

Se fuldt program og læs mere om arrangementet og tilmelding her:
http://www.dkmuseer.dk/content/sharing

One thought on “CC Danmark deltager i Sharing Is Caring”

Leave a Reply

Your email address will not be published.