Gæsteblog: Nordic Creative Commons Film Festival – en åben og deltagerorienteret festival for filmelskere i de nordiske lande

Vi giver af og til mikrofonen videre til danske projekter, som vælger at bruge Creative Commons værktøjerne til at bidrage med nye og spændende tiltag i de mange kreative miljøer man finder landet over. Denne gang det internationale projekt Nordic Creative Commons Film Festival.

Mellem 30. august og 8. september 2013 vil den første nordiske festival for film, der er skabt og distribueret under Creative Commons licenser, blive afholdt i de nordiske lande – og den inviterer alle til at være med. 

NCCFF, Nordic Creative Commons Film Festival, er en non-profit platform, som selv er registreret under en CC-licens (CC-BY-NC). Dette betyder at festivalen kan downloades, kopieres, remixes og redistribueres. Den er inspireret af verdens første CC-filmfestival, Barcelona Creative Commons Film Festival, som startede for 3 år siden, samt ‘privat forevisning’-konceptet som blev introduceret af den danske musikgruppe Efterklang og instruktør Vincent Moon med dokumentaren ‘An Island’ tilbage i 2011.

Festivalen vil vise udvalgte film fra hele verden under kategorierne kortfilm, dokumentarer, spillefilm og animation i diverse biografer og kulturcentre i en lang række nordiske byer. Et seminarprogram vil endvidere understøtte fremvisningerne i flere af byerne med formålet at stimulere debatten omkring nye former for produktion, finansiering og distribution af film i den digitale æra.

I Danmark foregår festivalen i samarbejde med Platform4 i Aalborg. Platform4 er et multihus, der eksperimenterer med nye teknologier og digitale platforme i kombination med kunstneriske og kreative genrer. Huset bliver ét af de officielle fremvisningssteder der viser CC film og afholder tilhørende seminarer. I København vil festivalen arbejde sammen med det kreative bureau Makropol.

Nordic Creative Commons Film Festival opfordrer alle til at blive medvært for festivalen. Enhver kan blive vært hvis blot man kan samle minimum 5 mennesker og fremskaffe basalt teknisk udstyr til at vise film. Festivalens website på nordicfilmfestival.cc vil fungere som samlingspunkt for både kuratering af film og som oversigt over hjemmefremvisninger i hele regionen. Festivalen søger således fremvisningssteder og værter i alle de nordiske lande.

Hvis du har skabt en film under Creative Commons licens kan du indsende den inden 30. juni og blive valgt til fremvisning. Hvis du derimod ikke selv har lavet film, men har forslag til andres film under CC-licens – så hører vi også gerne fra dig. Festivalen leder endvidere efter partnere og sponsorer.

Kontakt festivalen på [email protected] – og hold dig opdateret med seneste nyt ved at følge festivalen på Facebook, Twitter eller naturligvis på festivalens hjemmeside

Leave a Reply

Your email address will not be published.