Overblik over danske filmfremvisninger i Nordic Creative Creative Commons Film Festival

cc-fest

Så er det idag at Nordic Creative Commons Film Festival løber af stablen, og frem til 8. september vil der i hele Norden og i resten af Europa være masser af filmfremvisninger med åbent licenserede film Skandinavien, dvs. film som bruger Creative Commons licenser til at nå et bredere publikum og inviterer publikummet til deling og remixing.

Filmfestivalen er bygget op således, at alle kan arrangere en fremvisning ved at vælge én eller flere film fra en liste med 40 film indenfor et vælg af genrer, udvalgt af filmfestivalen. Filmfremvisningerne kan foregår hvor som helst, og arrangørerne skal blot skaffe projektor, stole og et lokale. Med andre ord: Film indenfor eller udenfor biograferne – publikum bestemmer.

I Danmark er vi også godt med, og således er der 5 arrangementer annonceret i henholdsvis København og Aalborg (se liste nedenunder). Hvis man bor i København kan man også smutte over på den anden side af sundet og deltage i én eller flere af de 10 fremvisninger der er i Malmö og Lund.

Filmfestivalens danske program:

30. september 2013 kl. 19.30 – Platform4, Aalborg – (program)(Facebook event) (arrangør: KinoPlatform/Platform4)

3. september 2013 kl. 16.30 – Nordisk Kulturfond, København – (program) (arrangør: Nordisk Kulturfond)

4. september 2013 kl. 19.00 – 1000fryd, Aalborg – (program)(Facebook event)(arrangør: PeepShoppen/1000fryd/KinoPlatform)

4. september 2013 kl. 18.30 – 5e Kødbyen, København – (program)(Facebook event)(arrangør: Filmstationen, ROI, 5e & Creative Commons Danmark)

6. september 2013 kl. 20:30 – Videomøllen, København – (se program)(arrangør: Videomøllen)

Alle arrangementerne har fri entré, og ved åbningen i Aalborg i aften vil der endvidere efter filmene blive skruet op for lyd- og videoindtrykkene med et program af dj’s og vj’s. Læs mere om åbningsarrangementet her eller se Facebook eventet. Kig også hele det internationale program for festivalen her.

Deltag i gratis workshop
Som ekstra aktivitet kan man også komme bag kameraet og lære om at lave film. Film-communitiet KinoPlatform i Platform4 i Aalborg inviterer således til gratis videoproduktionsworkshop d. 1.-2. september. Her vil deltagere lære både at film og redigere film – læs mere (herunder hvordan man melder sig til) ved at klikke her.

Husk: Man kan stadigvæk sagtens nå at arrangere flere fremvisninger, og vi hører gerne fra andre som griber initiativet rundt omkring i landet. Skriv blot til os på info (a) creativecommons (dot) dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.