Creative Commons lancerer ny international version af licenserne

cc40-green
Den 26. november var en stor dag. Efter mere end 2 år på udviklingsstadiet, udgave den internationale organisation Creative Commons (som Creative Commons Danmark udgør den lokale afdeling af) nemlig version 4.0 af Creative Commons licenserne.

Det betyder at du nu kan besøge Creative Commons’ website og forny din licens – hvis du ønsker at bruge den nye internationale standard (hvilket dog ikke betyder at de danske licenser, som har version 2.5 ikke stadigvæk er brugbare). Fordelene ved at bruge de nye licenser kan du læse mere om nedenfor.

De nye version 4.0 licenser afspejler mere end nogensinde før den styrke som ligger i det globale Creative Commons fællesskab. Henover de seneste 6 år har CC’s internationale hovedkvarter arbejdet med hundredevis af frivillige over hele verden – bl.a. med nogle af klodens skarpeste professionalle advokater og jurister indenfor ophavsrettighedslovgivning og åben licensering – for at oversætte og tilpasse CC licenserne til lokale forhold i mere end 60 lande (herunder Danmark). I løbet af den proces er mange erfaringer blevet indsamlet om hvordan det internationale rettighedslandskab for licenser hænger sammen.

Det er derfor version 4.0 er den internationalt set mest håndhævelige udgave af licenserne der nogensinde er blevet udviklet. Version 4.0 vil derfor ikke blive oversat og tilpasset til hvert enkelt land som de tidligere udgaver. Den virker bare. Overalt.

Disse licenser er et symbol på den dedikation og diversitet som Creative Commons communitiet verden over rummer; et community som du automatisk tilslutter dig når du bruger et CC-licenseret værk eller licenserer ét selv. Så vi kan allesammen være stolte af hvad vi har skabt sammen!

Læs mere om frigivelsen af de nye licenser på Creative Commons internationale blog, og overvej samtidig at give Creative Commons en julegave i form af en donation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *