Open Data Day 2014 i København

odd14_banner

Lørdag d. 22/2 fejres Open Data Day med hackathons og data-arrangementer i hele verden. I København er der planlagt fire spændende workshops, som Creative Commons Danmark er med til at arrangere.

Alle er velkomne til at deltage, lære mere om åben data, anvende konkrete åbne data, diskutere og møde andre med interesse i åbne data. Creative Commons står sammen med bl.a. Open Knowledge Foundation, Wikimedia Danmark og en række andre organisationer bag det danske Open Data Day arrangement, der byder på hele 4 workshops/hackathons. Den ene workshop byder på remix og video-mashup af billeder under CC-licens fra Statens Museum for Kunst.

Åbne data refererer til data som er frit tilgængelige for borgere at bruge, genbruge og redistribuere uden restriktioner. Eksempelvis offentlige data som statistikker, vejrdata, trafikdata, offentlige budgetter og regnskaber og meget, meget andet. Åbne data gør det muligt at få mere værdi ud af de data som samfundet producere og dermed gøre det til en resource, som kan bruges til iværksætteri, jobskabelse, bedre service til borgere og ikke mindst en mere transparent samfundsmodel, hvor befolkningen har indsigt i hvordan de offentlige kroner anvendes.

Til Open Data Day i København kan man deltage i følgende aktiviteter (som er sakset på engelsk fra det officielle danske Open Data Day site, der for at gøre det så tilgængeligt som muligt for alle – og for at forbinde med resten af verdens over 100 events – er holdt på engelsk).

 

 • Data sprint (with Open Knowledge Foundation Denmark and Wikimedia Denmark)
  For this workshop, we chose interesting environmental/climate open government data to work with. We will dig into the datasets, analyze them, look for stories and do data visualizations. In addition, we are hoping to have a couple of environmental NGO representatives to drop by as guests and share their insights from this topic area. Here are some of the interesting datasets that we’re going to look into: Danish data on CO2 emmissions from Region Syddanmark, International climate data from the World Bank, official Danish energy data from Danish Energy Agency. Bring your own ideas for analysis and visualizations or get inspired by the participants at the workshop. During the sprint we are arranging to have a hangout with a foreign open data day event.

 

 • Hackaton (with Gatesense and IoT People)
  At the Hackaton we will play with real-time open data samples from Municipality of Copenhagen, Aarhus and international sources to create innovative ideas, demos and solutions to optimize our resources: Water, Energy, Waste and Transportation. Please note that this workshop will kick-off early (Friday February 21 at CBS, Dalgas Have ground floor, DSO089) and requires separate registration.

 

 • Remixing SMK (with BYOB (Bring Your Own Beamer), Creative Commons Denmark and Science Friction)
  Bring Your Own Beamer is a fun way to turn still images into videos. Under the guidance of Jacob Sikker Remin and inputs from Marieke Verbesiem on stop motion technique, we will use works from SMK’s collection released under open licensing. This activity is collaboration with the ongoing FROST festival, and the created remixes are meant to be exhibited as a part of the festival’s social event (at Tøjhusemuseet, 19-23.00). Please note that Jacob will welcome to hear from you in case you would like to participate ([email protected], sub. BYOB).

 

 • Hackathon on the city’s challenges with KK Data Portal and Aarhus Open Data
  We will delve into societal challenges related to climate change, mobility, and population growth using real-time open data from Copenhagen and Aarhus municipalities together with other international sources. Although the solutions might not come instantly, hackaton is a great opportunity to demonstrate the value of working with open data and the value of cooperating across the city’s many stakeholders.

 

Om aftenen inviterer vi ydermere til BYOB/Bring Your Owm Beamer i samarbejde med Frost Festival. Dette foregår på Tøjhusmuseet fra kl. 19-23, hvor man vil kunne se de videoværker som er blevet produceret i løbet af dagen i Remixing SMK workhoppen. Der vil være fri entré!

For at læse mere om arrangementet, besøg dk.opendataday.org og Facebook eventet. Alle kan deltage, uanset evner og it-niveau – husk dog blot at registere dig på Meetup.com, så vi ved hvor mange sandwiches vi skal købe.

Eventet finder sted på (CBS, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg), og løber fra 10:00 til 16:00.

poster odd cph_25

Leave a Reply

Your email address will not be published.