Creative Commons Danmark fejrer Open Education Week

Skærmbillede 2014-03-11 kl. 08.16.48Denne uge bidrager Creative Commons Danmark til den globale event Open Education Week, der løber fra 10.-15. marts 2014. Open Education Week er en global fejring af den internationale bevægelse for åben og tilgængelig uddannelse.

Formålet er at skabe opmærksomhed omkring bevægelsen og dens indflydelse på læring over hele kloden – samt vigtigheden af at uddannelse er tilgængelig for alle samt at læringsmaterialer udgives således at de kan deles og genbruges (disse refererer man internationalt til som OER – “Open Educational Resources”). Alle kan deltage med aktiviteter til ugen, og alle bevægelsens materialer er naturligvis åbne og frit tilgængelige for alle at bruge.

Hos Creative Commons Danmark har vi valgt at arrangere en række online samtaler med udvalgte nøglepersoner indenfor feltet. Helt konkret er der tale om Google Hangouts – online videosamtaler – som alle kan tune ind på og lytte med på, samt kommentere og stille spørgsmål til.  Samtalerne bliver optaget og gjort tilgængelige på YouTube efterfølgende, så selv hvis man har misset dem “live” kan man kigge med.

Programmet er som følger:

Mandag: “O’et i OER” (se optagelse)
Deltagere: Peter Leth (Creative Commons Danmark)

Tirsdag: Fingrene i bolledejen, embedding og remixing som læringsværktøjer (se optagelse)
Deltagere: Peter Leth (Creative Commons Danmark)

Onsdag: OER i ind- og udland (med Jane Park, CC International/USA) (se optagelse)
Deltagere: Peter Leth (Creative Commons Danmark), Jane Park (Creative Commons International, USA), Lass Larsen.

Torsdag: Eksempler og debat (se optagelse)
Deltagere: Peter Leth (Creative Commons Danmark), Ylva Pettersson (Sverige)

For at deltage skal du blot følge de Google Hangout links som bliver på postet på Peter Leth’s Google+ profil.

Man kan læse meget mere om Open Education Week (og hente alle materialer) på openeducationweek.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.