Download det første årlige Creative Commons Affiliate Mixtape fra idag!

I denne uge har Creative Commons lokale koordinatorer, kaldet “Affiliates”, lanceret et helt nyt initiativ: Et årligt mixtape der skal fremhæve fantastisk musik der udkom under CC licens i det forgangne år. Denne idé bygger på den idé CC Europa havde i forbindelse med Creative Commons’ 10-års jubilæum i 2012, hvor de udgav et mixtape, men dækker i denne 2015-udgave hele verden. Vi håber at dette bliver starten på nu årlig tradition: En musikalsk hyldest til og fejring af talentfulde kunstnere og de Creative Commons værktøjer de anvender. Lyt til og download mixtapet her.

Mixtapet er blevet samlet af en række Creative Commons Affiliates – dvs. koordinatorerne i hvert land – rundt omkring i verden, som et sjovt sideprojekt for at fremvise den musikalsk rigdom i deres lande. Dette betyder at båndet ikke er et officielt Creative Commons mixtape, og dermed også at kunstnerne ikke officielt promoveres af Creative Commons som organisation. Det er istedet en del af Creative Commons’ globale community som har samlet deres egne favoritter, og via denne nye platform deler dem med verden. Fra Danmark har holdet valgt et nummer med den elektroniske musiker Periskop, som du foruden på båndet kan stifte nærmere bekendtskab med her. Endvidere har Creative Commons Danmark designet cover-artworket.

Rundt omkring i verden brugere skabere Creative Commons licenser til at promovere og sprede deres kreativitet og til at finde et global publikum. Mange af disse skabere er musikere, producers og sangskrivere, og dette års mixtape har repræsentanter fra hele 26 lande verden over – hvilket dermed repræsenterer 4 kontinenters kulturer og musiktraditioner. Dyk ned og tag en musikalsk verdensomrejse mens du samtidig støtter online delekultur. God fornøjelse!

Læs mere om (og download) mixtapet her. Du kan også streame det direkte fra Free Music ArchiveSoundcloud og Internet Archive.

PS: Hvis du gerne vil dele mixtapet på Twitter og Facebook, så brug gerne tagget #CCMixtape1

Leave a Reply

Your email address will not be published.