Creative Commons Danmark deltog i CC Global Summit 2015

2015-10-15 09.59.17I sidste uge var der Creative Commons Global Summit: Den officielle Creative Commons verdenskongres, som løber af stablen hvert andet år og samler officielle CC repræsentanter fra næsten alle lande i verden. Denne gang foregik det i Seoul i Sydkora, og CC Danmark var med.

Den global forsamling løb over 3 dage og foregik i Seouls imponerende nationale museumskompleks. Her lagde adskillige auditoriums og konferencerum ramme til keynotes, projekt præsentationer, paneldiskussioner og workshops – alt sammen centreret omkring en lang række af de store temaer indenfor deling: Åben kultur, åbent indhold, åbne data, licenspakkerne og naturligvis ophavsret generelt – men i år også relativt nyere felter såsom open hardware, smart city-begrebet, maker-kultur og åbne forretningsmodeller. Sidstnævnte er blevet et stort tema i CC-regi over de seneste måneder, eftersom organisationen foruden et generelt øget fokus også har skudt gang i et crowdfunded bogprojekt, der skal belyse hvordan åbne forretningsmodeller vokser verden over.

Foruden det faglige indhold er de global forsamlinger også en stor social begivenhed, der virkelig understreger det multikulturelle fundament som det internationale Creative Commons community er baseret på. Alle kontinenter på nær Antarktis var repræsenteret, og forsamlingen af disse flere hundrede fortalere for åbenhed var ikke mindst en kærkommen mulighed for uformel vidensdeling og masser af networking.

Christian Villum, som var CC Danmarks repræsentant, har lagt et billedarkiv online på Flickr.

Update 30. december 2015: CC Korea har netop udgivet en ebog, som samler op på konference i video, billeder og ord – se den den her – hvori man bla. også finder denne 8-minutters video, der giver en overordnet opsamling af alt dét der foregik: 

One thought on “Creative Commons Danmark deltog i CC Global Summit 2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published.