Se årets State of the Commons rapport: Nu 1,4 mia. CC-værker

Traditionen tro har det globale Creative Commons netværk for nyligt udgivet den årlige rapport State of Commons, som giver en status på væksten i verdens voksende fælled af åbne materialer samt de millioner af mennesker som skaber og bruger dem.

Således kan man nu se State of the Commons 2017 online, som foruden en række flotte datavisualiseringer, der bl.a. forklarer at der nu findes over 1,4 milliarder åbne værker på nettet – fotos, videoer, tekster, musikstykker mv. – men derudover også fremhæver hovedpunkter fra Creative Commons bevægelsens aktiviteter i det forgangne år.

Eksempelvis kan det nævnes at året bød på den hidtil største konference for organisationen og netværket (Creative Commons Global Summit i Toronto), og at et helt nyt program for Creative Commons certificeringer blev lanceret. Det kan også fremhæves at en helt ny CC-søgemaskine, CC Search, blev skudt igang og at netværksstrukturen for det globale community af lokalafdelinger (som vi i Creative Commons Danmark er en del af) blev komplet reformeret og optimeret.

Sidst, men ikke mindst, sætter rapporten også fokus på Creative Commons-netværket øgede aktivitet på aktivistfronten idet der blev gjort en stor indsats for at opponere dels mod TPP-handelsaftalen samt dele af EU’s nye ophavsrettighedsreform.

Dyk ned i State of the Commons 2017 og læs meget mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.