Dansk musikfilm distribueres til private fremvisninger via CC-licens

Filminstruktøren Vincent Moon og Efterklang har skabt musikfilmen An Island, som får premiere den 1. februar via et koncept som instruktøren og gruppen har døbt Private Public Screenings. Det betyder, at alle, der har lyst, kan melde sig som arrangør af deres egen offentlige screening af filmen hjemme i stuen. Dette gøres muligt ved brug af en Creative Commons licens.

– Vi har selv udviklet idéen, men der eksisterer sikkert lignende metoder andre steder. Det matcher utroligt fint, hvad vi gerne vil have til at ske med filmen. Vi kunne have valgt at lægge den gratis online eller at vise den i biograferne, men det her resulterer i, at en masse mennesker kommer til at møde hinanden og hjælper med at distribuere den, fortæller Rasmus Stolberg fra Efterklang i musikbladet Gaffa.

Filmen udgives under en Creative Commons Attribution-NonKommerciel-Del På Samme Vilkår licens, hvilket sikrer instruktørens og gruppens rettigheder, mens filmen samtidig kan deles lovligt mellem forbrugere. Læs mere om filmen på dens officielle site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *