Videoer om det store potentiale ved “åbne” uddannelsesmaterialer

Creative Commons, den amerikanske regerings uddannelsesministerium og Open Society Foundation afholdt i foråret en konkurrence, hvor deltagere skulle lave videoer der fortalte om gavnen og potentialet ved såkaldte “åbne uddannelsesmaterialer” (dét man internationalt kalder OER, Open Educational Resources), altså læringsmaterialer udgivet under åben licens der tillader og tilskynder mere fri vidensdeling og videre udvikling imellem lærere, studerende og institutioner i hele verden – til alles fælles gavn.

Konkurrencen havde titlen Why Open Education Matters, og blev lanceret i marts af den amerikanske Secretary of Education Arne Duncan via en video på Why Open Education Matters websitet. Konkurrencen modtog mere end 60 kompetente bud, og blev vundet af følgende to bidrag:

Why Open Education Matters from Blink Tower on Vimeo.

Why Open Education Matters Submission – “Password: OER” from Laura Rachfalski on Vimeo.

Begge videoer er licenseret under CC BY licens, hvilket betyder at alle er velkomne til at bruge dem, sprede dem, bearbejde dem og klippe i dem – også til kommerciel brug – så længe at skaberne nævnes.

Videoerne vil således nu blive brugt til at udbrede kendskabet og støtten til OER-materialer i hele verden, og vi håber i CC Danmark at temaet også herhjemme kan komme på dagsordenen, så vi sikrer, at Danmark kan være på forkant med nye strømninger på uddannelsesområdet.

(alle bidrag til konkurrencen kan ses her.)

Læs mere om Creative Commons indsat på OER-området her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *